ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
26-04-2012
Els Iaioflautes ocupen la seu de la conselleria d’Interior en defensa dels drets civils
-
50 membres del col·lectiu demanen l’excarcerament dels detinguts per la vaga general i la fi de la pràctica policial repressiva
Una cinquantena de membres del col·lectiu Iaioflautes han entrat dijous al matí a la seu de la conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya i no se n’aniran fins que no puguin parlar amb el màxim responsable, que hauria de ser Felip Puig. Els Iaioflautes denúncien la restricció de drets i llibertats civils per la deriva repressiva d’Interior i exigeixen l’alliberament dels tres empresonats “injustament i increíble” per la vaga general, l’Isma, el Dani i el Javi, a qui se’ls ha de sumar la secretària d’organització de la CGT de Barcelona, empresonada sense fiança dimecres. Han cridat a la mobilització per al 12M-15M i han aconseguit que els rebi el secretari general de la conselleria, Xavier Gibert. En sortir han fet una assemblea a la plaça Tetuan.

Els Iaioflautes denúncien també els plans de reforma del codi penal per extendre la legislació antiterrorista anunciats pel ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz i les declaracions del conseller Felip Puig promovent la restricció del dret de reunió, l’enduriment del codi penal, el foment de la delació ciutadana, així com l’empresonament i detenció preventiva. El col·lectiu, a més a més, proposa un pla de rescat ciutadà amb cinc exigències “per garantir el dret a l’existència del 99%”: Ni un euro més per rescatar els bancs, educació i sanitat pública i de qualitat, no a la precarietat i retirada de la reforma laboral i la jubilació al 67, dret a l’habitatge digne i finalment una Renda Bàsica universal. Es pot seguir la seva acció a la pàgina dels Iaioflautes o a través de Twitter al hashtag #EnelInteriordeInterior
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: