ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
27-04-2012
El Síndic de Greuges investiga la legalitat de la web de delacions d’Interior
-
Jutges per la Democràcia qualifica la iniciativa d’”ineficaç i perillosa”. Felip Puig diu que la polèmica sobre la web “no té motiu”
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó [a la imatge], ha obert una investigació d’ofici sobre la legalitat de la web de delacions posada en marxa pels Mossos d’Esquadra per tal d'identificar suposats vàndals. Ribó considera que es poden estar conculcant drets fonamentals com la presumció d’innocència i el dret a la pròpia imatge. També ha avançat que considera greu la inclusió, fora de la llei, de fotografies de menors.

El portaveu de Jutges per la Democràcia, José Luis Ramírez ha qualificat la pàgina d’iniciativa “ineficaç i perillosa” perquè no està sota control judicial. Ramírez ha dit que “la policia no pot actuar de manera autònoma i ha afegit que “hi ha un possible dubte sobre la seva legalitat”, pel que fa a la presumpció d'innocència. El portaveu també ha afegit que “suposo que l'Agència de Protecció de Dades actuarà immediatament” i pel que fa a la publicació d’imatges de menors, ha afirmat que “hi haurien d'intervenir les institucions a les quals correspon protegir els menors”.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Felip Puig ha dit divendres que la polèmica sobre la web de delacions ''no té motiu'' perquè existeix a tots els països avançats. Segons Puig la col·laboració ciutadana ja es produeix en molts àmbits com el terrorisme o el tràfic de drogues i per això també s'havia de fer amb la violència urbana.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: