ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
20-04-2012
Antifrau investiga la contractació de la cunyada del conseller Puig per possible tràfic d’influències 
-
El sindicat CCOO l'ha denunciat i considera que s'ha vulnerat la normativa de contractació de la Generalitat, donant un tracte de favor a Núria Olivella, que és advocada i està casada amb el germà del responsable d'Interior 
La contractació de Núria Olivella i Busquets per part del gabinet jurídic de la Generalitat de Catalunya li pot sortir cara al conseller d’Interior, Felip Puig. I és que Olivella és cunyada del màxim responsable de la seguretat al Principat i la seva incorporació a l’administració pública ha provocat una denúncia del sindicat CCOO a l’Oficina Antifrau demanant que investigui si hi ha un possible delicte de tràfic d’influències. CCOO considera que s’ha vulnerat la normativa de contractació de la Generalitat donant tracte de favor a Núria Olivella. A més a més, creuen que el seu nomenament incompleix l'acord de govern del 2011 i 2012 que estableix restriccions en la contractació de personal interí.

Olivella, llicenciada en Dret i advocada col·legiada des del 2002, és dona d’Oriol Puig [a la imatge], el germà del conseller i director del Servei Meteorològic de Catalunya. Quan es va conèixer la seva contractació diversos mitjans van assegurar que no té “massa experiència real i gens d'experiència com a advocada pública”, però tot i així ha aconseguit una plaça d’interina a la que va accedir per fer-hi una substitució temporal. Segons sírius.cat la plaça està feta a mida per Olivella ja que el concurs que es va obrir el proppassat 17 de gener i que va guanyar tan sols tenia com a requisits el nivell C de català, la llicenciatura en Dret i ser funcionari de la Generalitat.

Aquests requisits tan mínims contrasten amb d’altres concursos oberts al Gabinet Jurídic, com un de quatre mesos abans, també per cobrir una baixa temporal, en que es demanava ser funcionari de carrera del cos superior de l'administració de la Generalitat o del cos d'Advocacia. A més a més, segons aporta la cadena SER, al concurs s’hi van presentar molts d’altres advocats amb més experiència, i contrastada, i currículums molt més extensos i càrrecs superiors a la categoria d’auxiliar administrativa que ostentava Olivella en el moment del concurs.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: