ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
02-04-2012
120 entitats i milers de persones reclamen l’alliberament dels dos estudiants empresonats el 29-M 
-
Es presenta la campanya de suport a Ismael Benito i Dani Ayyash i, posteriorment, es fa una concentració en la seva defensa a la plaça Universitat de Barcelona que s'acaba transformant en una manifestació pel centre de la ciutat. A la fi de la protesta va ser detingut un home en cadira de rodes
Les mostres de solidaritat amb Ismael Benito i Dani Ayyash, els dos estudiants de Física en presó preventiva després de ser detinguts durant la vaga general del proppassat dijous 29 de març, no deixen d’augmentar. Unes 120 entitats i organitzacions s’han adherit al manifest que en reclama l’alliberament, al que també s’hi han sumat més de 4.000 persones. Aquest dilluns a la tarda, s’ha presentat la campanya en una roda de premsa celebrada davant la Ciutat de la Justícia i, posteriorment, més de 1.000 persones s’han concentrat a la plaça Universitat per reivindicar, també, que els dos joves surtin al carrer. Després s’han manifestat pel centre de la ciutat [a la imatge].

A la plaça Universitat de Barcelona s’ha llegit el manifest en què es recorda que ni Benito ni Ayyash tenen antecedents policials, que depenen econòmicament dels seus pares i de les beques que reben per estudiar. Els dos joves són membres de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) i se’ls imputen els delictes de desordres públics, danys a béns públics i atemptat als agents de l’autoritat, entre d’altres. Els adherits al manifest subratllen que l’Ismael i el Dani són “joves que participen socialment de manera legítima i necessària a través de diverses associacions i que són persones implicades en les seves comunitats treballant pel bé comú”, a banda de subratllar que la “decisió de posar-los en presó preventiva està fora de lloc i és exagerada donat que no existeix risc de fuga ni tenen antecedents”. Els joves estan a la presó per la decisió de la jutge de guàrdia, que argumenta que vol evitar que participin en possibles aldarulls en dies com l'1 de maig o durant la cimera del BCE a Barcelona (3 de maig). 

El text conclou demanant-ne l’alliberament i subratllant que en un “sistema democràtic i un estat de dret, la presumpció d’innocència ha de prevaldre per sobre de tot”. Entre les entitats adherides hi ha nombroses assemblees universitàries, sindicats com CCOO, UGT, CGT o la Intersindical, i organitzacions polítiques com ICV, EUiA o Maulets, entre d’altres.

A la fi de la manifestació va ser detingut un home en cadira de rodes al davant de la presó Model, que va ser traslladat a comissaria sense la seva cadira, que va quedar emmig del carrer. Els seus companys la van agafar i la van portar davant la comissaria, d'on l'home va ser alliberat prop de les dues de la matinada.

 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: