ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
06-03-2012
BBVA i Banco Santander inverteixen en bombes nuclears
-
Un estudi d’Ican assegura que més de 300 entitats financeres de primer ordre inverteixen i compren accions i bons d’empreses que fabriquen armes nuclears
La Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears (Ican, per les seves sigles en anglès) ha publicat un estudi en el que revela que els estats amb poder nuclear gasten 100.000 milions de dòlars anuals fabricant nous caps nuclears, modernitzant els vells i construïnt míssils balístics, bombarders i submarins per llançar-los. L’estudi, titulat “No confieu en la bomba. El finançament mundial dels productors d’armes nuclears”, inclou detalls de les transaccions financeres de bancs amb unes 20 empreses que es dediquen a fabricar, mantenir i modernitzar els arsenals nuclears dels EUA, el Regne Unit, França i la Índia.

La major part d’aquestes tasques les realitzen empreses com British Aerospace Systems i Babcock International a Gran Bretanya, Lockheed Martin i Northrop Grumman als Estats Units, Thales i Safran a França i Larsen & Toubro a l’Índia. Però aquetes empreses no funcionarien sense les inversions, crèdits, bons i préstecs de més de 300 entitats bancàries de primer nivell. A Espanya, els bancs que més participen en finançar armes nuclars són el BBVA i Banco Santander.

A la resta del món, poderosos entramats financers contribeixen al perill nuclear. Als EUA són Bank of America, BlackRock i JP Morgan Chase, a França és BNP Paribas, a Alemanya són Allianz i Deutsche Bank, al Japó és Mitsubishi UJF Financial, a Suïssa són Credit Suisse i UBS i a Gran Bretanya hi participen Barclays, HSBC, Lloyds i el Royal Bank of Scotland, que recordem que va ser una de les entitats intervingudes pel govern anglès durant la crisi de les subrime.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: