ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
16-02-2012
La Policia torna a carregar contra menors a València i deté sis persones més
-
Dijous es feia una manifestació de suport als alumnes per les càrregues, detencions i quatre denúncies a estudiants de l’IES Lluís Vives de València de dimecres
La Policia Nacional ha tornat a carregar, amb empentes, estirades i violència a la protesta pacífica de denúncia dels estudiants de l’IES Lluís Vives de València, professors i diverses formacions municipals de l’oposició. La concentració estava motivada pels fets de dimecres quan els estudiants, de 12 a 17 anys, tallaven el carer Xàtiva, com havien fet dilluns i dimarts, en protesta per les retallades en educació del Govern valencià i la Policia Nacional, amb unitats d’antiavalots, va carregar violentament contra el menors, a cops i empentes. Les càrregues indiscriminades van ocasionar desenes de feits entre els nois i noies. A més a més el cos armat va detenir un menor que intentava ajudar un company que estava essent brutalment colpejat, i va denunciar a quatre dels estudiants per desobediència i resistència a l’autoritat, però a alguns va comunicar-los la denúncia a les 12 de la nit, quan els fets havien ocorregut a les tres del migdia.

Dijous s’havia convocat una protesta per les càrregues i detencions del dia anterior que ha acabat igual. Altra vegada més empentes, cops i violència d’agents armats antidisturbis contra menors estudiants, que tornaven a tallar el cèntric carrer. Les càrregues, que han tornat a provocar desenes d’estudiants ferits, han permès retenir, identificar i detenir fins a sis persones, una d'elles menor, i han impedit la protesta.

Noves càrregues
A dos quarts de sis de la tarda de dijous s'ha convocat una concentració davant la comissaria on són els detinguts i a les sis de la tarda s'ha convocat una manifestació de protesta davant la Delegació del Govern de la capital del Túria per demanar la dimissió de la delegada del govern, Paula Sánchez de León. Pels volts de les sis de la tarda la policia ha tornat a carregar contra els estudiants que tallaven el carrer Xàtiva i ha detingut estudiants fins i tot dins de El Corte Inglés. També han sorgit diferents iniciatives com enviar cartes de rebuig a l'actuació policial a la delegada del govern i al defensor del menor i fins i tot una recollida de signatures a Actuable.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: