ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
08-02-2012
L'SPC denuncia el retrocés en la democratització de la CCMA
-
El Sindicat de Periodistes de Catalunya avisa que la intenció del pacte CiU-PP és la "desaparició, la privatització o el ferri control governamental" dels mitjans públics
El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha emès un comunicat en el que avisa que els canvis que s'han de votar dimecres al dictàmen referent a la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans audiovisuals (CCMA) que serà tramitada al Ple del Parlament el proper 16 de febrer suposa un retrocés en la democratització dels mitjans públics. L'SPC denúncia que les esmenes introduïdes pel PSC però sobretot pel PP preparen un debilitament dels mitjans de la CCMA, sigui "per la via del control polític governamental, que els desprestigia i els allunya del seu caràcter social, sigui per la disminució de la subvenció via pressupostos".

Les esmenes presentades contemplen la progressiva desaparació de la publicitat a Catalunya Ràdio, el que permetria un major control de l'ens per part dels polítics, i en particular del PP que pretén la "desaparició, la privatització o el ferri control governamental" dels mitjans públics. També s'inclou en les esmenes la no necessitat de mantenir el consens, "veritable eix vertebrador de la Llei vigent, per a l’elecció dels membres del CAC i del Consell de Govern de la CCMA i per a la presa de decisions d’aquests organismes en tots els àmbits", una reclamació del Comitè d'empresa de TV3 i de l'SPC. De fet, si s'aproven les esmenes es "substituiran les majories de dos terços previstes fins ara per la simple majoria absoluta", el que permetrà un major control dela CCMA.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: