ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
09-02-2012
El Mobile World Congress, el gran negoci premiat amb desgravacions fiscals
-
Joana Ortega, vicepresidenta catalana, considera cabdal l'esdeveniment per "reactivar l'economia", però obvia que el Congrés va aprovar fa uns mesos una esmena de CiU que obre la porta a generoses bonificacions fiscals per a les empreses que hi participen, limitant per tant els ingressos que recapta l'administració
"S'imposa un exercici de responsabilitat, seny i generositat" per part dels treballadors de TMB, ha afirmat aquest dijous a COM Ràdio la vicepresident del Govern català, Joana Ortega, amb referència a la convocatòria de vaga del 27 de febrer a l'1 de març, coincidint amb el Mobile World Congress. La vicepresidenta ha afegit que espera que els empleats "tinguin una visió a molt més llarg termini i que no posin en perill la reactivació de l'economia". L'argumentari d'Ortega ha estat repetit fins a la sacietat per polítics i mitjans des que els treballadors de TMB van decidir en assemblea plantar-se i convocar una vaga per reclamar el nou conveni. Tot l'establishment coincideix que el Mobile World Congress és un gran negoci. Però per a qui?

Barcelona té garantida ser la seu d'aquest certamen des del 2012 fins al 2018. De cara a l'edició d'enguany es parla d'uns 60.000 visitants i un volum d'ingressos per a la ciutat d'uns 270 milions d'euros, a banda de la creació de 6.000 llocs de treball -temporals, això sí- durant els tres mesos que s'allarguen els preparatius per al congrés. Aquest sembla que és el model del Govern de CiU per reactivar l'economia, veient la reacció d'Ortega i de Xavier Trias, l'alcalde de Barcelona, que han comptat amb l'aprovació dels dirigents de PSC, PP o ERC.

Més enllà que la creació d'ocupació sigui temporal, els ingressos del certamen beneficien hotelers i restauradors i el propi Congrés de telefonia mòbil també va bé a les empreses que hi participen i no tant a les arques públiques. El motiu? El setembre passat el Congrés dels Diputats va aprovar una esmena de CiU per tal que aquest certamen fos considerat "esdeveniment d'excepcional interès públic". La declaració va acompanyada de generoses desgravacions fiscals. Totes les empreses que hi participin fins al 2018 podran desgravar-se el 15% del que hi inverteixin en publicitat, xifra a la que afegir bonificacions fiscals del 25% per a les persones físiques i del 35% per a les empreses que fan donatius al consorci creat per a l'esdeveniment. Negoci, per tant, per uns quants, però ingressos menors per a l'administració.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: