ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
21-01-2012
Un ministre massa innocent
-
Gilbert Saboya s’empassa la innocentada d’un digital de Liechtenstein on es deia que Apple pretenia instal·lar la seva botiga central a Andorra
El ministre d’Afers Exteriors andorrà, Gilbert Saboya [a la imatge], ha explicat en la Comissió d’Economia del Consell General (Parlament) que Apple, el monstre informàtic nord-americà, s’havia plantejat instal·lar el seu vaixell insígnia europeu al Principat d’Andorra, amb l’obertura d’una botiga de 13.000 metres quadrats, amb diverses plantes, que inclourien un museu, però que finalment es va decantar per Liechtenstein. Saboya va fer aquest anunci basant-se en un article publicat en un digital d’aquest petit país centreeuropeu, <tuaw.com>, especialitzat en productes Apple, sense adonar-se que era una informació falsa, publicada l’1 d’abril passat, quan en la major part del continent s’acostumen a fer les innocentades, unes bromes que aquí es reserven per al 28 de desembre.

Aquell article de Tuaw, que el ministre Saboya es va empassar, recollia unes delirants declaracions d’un suposat director d’estratègia comercial d’Apple a Europa, que identificava amb el nom inexistent de Dolph Hallestrom, fetes a The Copenhagen Post, en les quals deia que la seva intenció era obrir la botiga més gran del continent a Andorra, però que el conseller delegat de la companyia nord-americana, Tim Cook, va insistir que s’obrís a Liechtenstein «després de fer-se arreglar les dents» en aquell país.

L’inexistent Hallestrom hi afegia que s’havien decantat per Liechtenstein perquè «és un paradís fiscal que passa per tenir el segon major PIB per persona del món, fet que afavorirà les vendes». Aquesta botiga doblaria en capacitat la de Londres, fins ara l’Apple Store més gran d’Europa.

El Partit Socialdemòcrata, a l’oposició, ha demanat més rigor al ministre d’Afers Exteriors i li ha recordat que, l’1 d’abril, quan va aparèixer l’article, és quan publiquen les innocentades tant la premsa francesa (poisson d’avril) com l’anglosaxona (april fool). Pel contingut de l’article, no hi havia cap dubte que era fals; però, per Saboya, era una prova de la capacitat d’Andorra per atraure grans inversions.

*Aquesta informació la trobaràs sencera al setmanari EL TRIANGLE que està als quioscos.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: