ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
20-01-2012
Mas-Colell s’autosubvenciona
-
L’escola de negocis fundada pel conseller d’Economia manté l’ajut que va rebre l’any passat de la Generalitat, amb una minva del 5%
Barcelona Graduate School of Economics (BGSE), l’escola de negocis internacional que el conseller Andreu Mas-Colell va engegar l’any 2006, rebrà aquest any de la Generalitat una aportació de 85.500 euros, segons consta en la memòria de subvencions del projecte de Llei de pressupostos per al 2012. Aquesta xifra representa una imperceptible rebaixa respecte als 90.000 euros que va percebre l’any 2011, un percentatge irrisori si es compara amb les tisorades del 10, 15 i 20% que estan patint les universitats públiques, dues de les quals (la UPF i la UAB) participen en BGSE.

Tot i aquesta presència d’institucions públiques, la naturalesa jurídica de BGSE és totalment privada. I la mentalitat, encara més. Tota la docència que s’imparteix a BGSE és en anglès, els màsters d’un any tenen un cost de 12.000 euros i s’intenta que tant l’alumnat com el professorat siguin estrangers, ja que l’ambició és entrar en el selecte club d’escoles de negoci d’elit internacionals, al costat d’Esade i de l’Iese. L’empresa privada té una presència important al patronat de la fundació, amb firmes com La Caixa, Catalunya Caixa, Agbar o el Banc de Sabadell.

De ‘chairman’ a ‘founder’
Malgrat tot, BGSE, de la qual Mas-Colell era chairman (president) i ara, des que va ser nomenat conseller, és presentat com a founder, necessita ajuts públics per subsistir. Segons dades oficials recopilades pel sindicat CGT, entre el 2009 i el 2011 aquesta fundació ha rebut 8,5 milions d’euros de l’Estat i 358.000 euros de la Generalitat, als quals s’hauran de sumar els 85.500 d’aquest any. Val a dir que en els pressupostos de 2009 i de 2010 (en temps de Govern tripartit, per tant) la subvenció va ser de 100.000 euros cada any.

A banda, el grup parlamentari de CiU al Congrés va entrar una esmena als pressupostos de l’Estat de 2011 per la qual l’Estat aportava 10 milions d’euros a BGSE. Sembla que l’esmena no va prosperar.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: