ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
20-12-2011
Revolta a la UAB contra la rectora i l'equip de govern
-
Per primera vegada, el Claustre vota en contra l'informe de gestió. La rectora, Anna Ripoll, anuncia la convocatòria d'eleccions anticipades. Alumnes, personal i professors en demanen la dimissió
L'ambient de crispació i revolta es consolida a les universitats catalanes. Les importants retallades que està patint l'ensenyament superior i la poca oposició dels equips de govern, han indignat una part significativa del professorat, l'alumnat i el personal universitari que contempla com mentre es precaritza la qualitat de l'educació s'incrementen els preus per cursar els estudis. L'últim exemple de la indignació que viuen els centres s'ha viscut aquest dimarts al Claustre de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que en un gest inèdit fins ara ha votat en contra de l'informe de gestió i del pla pel 2012 que ha presentat l'equip de govern, encapçalat per la rectora, Anna Ripoll [a la imatge].

Com a reacció, Ripoll ha anunciat que avançarà les eleccions a la UAB, que s'havien de celebrar el desembre de l'any vinent, per tal que el futur equip de govern pugui elaborar el pressupost que haurà d'executar el 2013. La gestió de Ripoll fa temps que és molt criticada, fins al punt que fa uns dies es va constituir la campanya @Ripolldimissió per demanar-ne la renúncia immediata. De cara a l'any vinent, la UAB retallarà el pressupost en més d'un 7% -al voltant de 23,5 milions d'euros-, xifra que costarà el lloc de treball a entre 350 i 400 persones, fonamentalment professorat associat, segons dades dels sindicats.

Juanjo Bravo, delegat de CCOO i membre del Claustre de la UAB, ha manifestat en declaracions a EL TRIANGLE que la no aprovació de l'informe de gestió suposa "una censura de l'actuació de la rectora". Segons ell, tot i que no té conseqüències jurídiques, hauria de comportar que l'equip de govern "no prengués decisions importants" i apostés per "buscar consens" mentre espera la celebració d'unes eleccions que haurien de ser urgents.

"Vivim un ambient d'enfrontament i revolta a les universitats com a conseqüència de les retallades. Ens hem trobat com els equips de governs en comptes d'intentar-hi fer front, s'han limitat a assumir-les i a mirar de gestionar-les", analitza Bravo, per qui Ripoll i el seu equip de govern haurien de dimitir.

A la UB, pels pèls
El Claustre de la Universitat de Barcelona (UB) sí que ha aprovat la gestió del rector Dídac Ramírez, tot i que amb una votació ajustada (64 vots a favor, 50 en contra i deu en blanc). Ramírez ha destacat les dificultats que han afrontat el 2011 com a conseqüència del 16% de l'aportació de la Generalitat. Així mateix, ha volgut subratllar que és "l'únic rector" català que s'ha posicionat "clarament" contra l'augment de les taxes universitàries.

La setmana passada, unes 300 persones van concentrar-se davant del Claustre de la UPC per protestar contra l'aprovació del pressupost de l'any vinent, que contempla noves retallades i acomiadaments. Els incidents més destacats, però, van produir-se a Girona, amb la càrrega dels Mossos contra els estudiants que protestaven contra les retallades aprofitant la visita d'Artur Mas al campus del Barri Vell. Com a conseqüència de l'acció, fortament criticada, 15 joves van patir ferides lleus i es va imputar fins a deu persones.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: