ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
05-12-2011
Merkel i Sarkozy acorden una Europa amb més control sobre els estats
-
El proper març s’haurà d’elaborar un nou Tractat de la UE per incorporar les modificacions franco-alemanyes, que contemplen sancions automàtiques pels estats que excedeixin el 3% del PIB de dèficit. 
Unitat fiscal i pressupostària. Aquest és el gran eix sobre el qual han girat les converses entre París i Berlín a l’inici de la setmana més clau per dilucidar el futur de la Unió Europea. Angela Merkel i Nicolas Sarkozy han cedit en llurs posicions per tal d’arribar a un acord per salvar l’actual UE i han proposat la redacció d’un nou Tractat que s’hauria d’aprovar abans del proper març. Està contemplat que el signin tan sols els 17 membres de la zona euro encara que podria ampliar-se als 27 estats membres de la unió.

Quatre punts clau han centrat la roda de premsa de la cancellera alemanya i el president francès per tal d’explicar el nou tractat:

-La imposició de sancions automàtiques a qualsevol estat membre que excedeixi un 3% del seu PIB de dèficit, a no ser que s’hi oposi una majoria qualificada.

-Les decisons ja no s’hauran de prendre per unanimitat. El 85% dels vots del Parlament Europeu seran suficients per obtenir una majoria qualificada que pot ser suficient per desbloquejar alguns posicionaments enrocats.

-L’establiment d’una regla d’or harmonitzada que contempla que tots els pressupostos de cada estat han de ser sancionats pel Tribunal Constitucional d’aquest país i que, a més a més, poden ser examinats pel Tribunal de Justícia Europeu.

-El rebuig a l’emissió d’eurobons, però la ratificació de la confiança absoluta amb el Banc Central Europeu.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: