ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
30-11-2011
Una vaga paralitza el sector públic britànic
-
Els treballadors del Regne Unit protesten contra la reforma del sistema de pensions
Més de dos milions de treballadors de la funció pública del Regne Unit fan vaga aquest dimecres per protestar contra la reforma del sistema de pensions anunciada pel govern de David Cameron. L’executiu preveu allargar l’edat de jubilació dels treballadors britànics fins als 67 anys i augmentar-ne la contribució. Des de la federació sindical TUC, que agrupa 58 organitzacions de treballadors, havien avançat que seria la pitjor aturada al país en més de trenta anys, comparable a la vaga d’un milió i mig de treballadors del 1979. 

La vaga afecta escoles, hospitals, transports, tribunals i el control de fronteres, entre altres sectors. Les autoritats calculen que més de la meitat dels centres educatius públics han tancat. Al conjunt del país, s’han convocat més d’un miler de manifestacions.

El ministre d’Economia, George Osborne, va escalfar encara més els ànims de la protesta quan dimarts, el dia previ a la vaga, va anunciar que el sector públic perdrà uns 700.000 llocs de treball en els propers anys, en lloc dels 400.000 de què es parlava fins ara. Osborne també va dir que els salaris, congelats durant el 2011 i el 2012, no podran augmentar més d’un 1% al 2013 i 2014.


R.M.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: