ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
11-11-2011
CGT convoca una vaga a la sanitat per divendres que ve
-
Reivindicar “el dret de treballar dins dels preceptes de la bona pràctica professional”, reclamar “la retirada de les retallades” i reflexionar “sobre el perill de la pèrdua galopant de drets” en el sector de la salut són els motius de la protesta
El sindicat CGT ha convocat una vaga de 24 hores a la sanitat per al proper 18 de novembre. L’inici de la protesta està previst per a les deu del vespre del dia anterior, el 17 de novembre. L’objectiu de l’aturada és, segons l'organització, “donar difusió al perill assistencial que comporta la brutal retallada pressupostària” en salut, que té “màxima importància social”. Així, les demandes es resumeixen en tres punts. El primer és “reivindicar el dret de treballar dins dels preceptes de la bona pràctica professional”, el segon és “reclamar al Govern de la Generalitat la retirada de les retallades imposades aquest any al pressupost sanitari” i, en tercer lloc, “invitar a la reflexió sobre el perill de la pèrdua galopant de drets sanitaris”.

Des de CGT, expliquen que s’han vist “desbordats” amb els relats que els arriben de “molts treballadors del sector respecte a les penoses condicions en què es veuen obligats a realitzar la seva feina”. “És evident que, amb menys personal i recursos, les llistes d’espera” s’han allargat “a passos de gegant”, apunten des del sindicat. “Encara que s’hagin establert circuits de diagnòstic ràpid, aquests només són útils per als pacients en els quals la fase de la malaltia ja dóna indicis al metge que pot haver-hi una patologia molt greu”, afegeixen.

Per una altra banda, des del sindicat alerten dels efectes que té l’escassetat de personal. Els professionals sanitaris a qui s’ha augmentat la càrrega de treball “disposen de menys temps per visitar i/o realitzar procediments als seus pacients” i “això fa que estiguin molt més exposats a possibles errors que poden resultar en danys a l’usuari”.


R.M.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: