ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
26-10-2011
Una vuitantena de detencions en el desallotjament dels ‘indignats’ a Califòrnia
L’ordre de desmantellar el campament a Oakland dels activistes del moviment Occupy Wall Street s’ha saldat amb uns 85 arrestos. Feia dues setmanes que els indignats nord-americans acampaven a la plaça Frank Ogawa de la ciutat californiana.

El desallotjament va començar cap a les cinc de la matinada –hora d’Oakland– del 25 d’octubre. La policia va utilitzar gasos lacrimògens i boles de goma per expulsar unes 350 persones, mètodes que són a hores d'ara un dels principals motius de crítica cap a l'operació. Posteriorment, l’espai va ser acordonat pels agents, buidat del material dels indignats i reobert. Això, però, no posa fi al moviment: “Occupy Oakland no s’ha acabat, només ha començat”, adverteixen els indignats californians.

El moviment està rebent mostres de suport d’altres indrets dels Estats Units i del món a través del hashtag #occupyoakland, que aquest dimecres al matí registra una activitat frenètica. L’activista britànica Christine Burns ha dit en una piulada a Twitter que les escenes d’Oakland, amb l’ús de gasos lacrimògens i de boles de goma, li recorden als anys seixanta.R.M.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: