ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
28-10-2011
PxC torna a utilitzar el burca en el vídeo de la seva campanya electoral
El partit liderat per Josep Anglada ja ha donat a conèixer el nou vídeo per a la campanya del 20-N. Una vegada més, Plataforma per Catalunya (PxC) explota la imatge del burca per defensar el seu discurs cap a una “imminent islamització de Catalunya, d’Espanya i d’Europa”, segons expliquen a través d’un comunicat. En aquesta ocasió, el vídeo es titula Ulls entre reixes, i mostra primer una mare rossa i amb pantalons texans jugant amb un bebè que l’espectador imagina que està dins d’un cotxet. De cop, la perspectiva de la imatge passa a ser la que es veu des de darrere les reixes del burca que cobreixen els ulls, i després ja es veu el mateix pla que al principi del vídeo, però amb una dona vestida amb burca. A la pantalla de la televisió del menjador, l’accident de les torres bessones. Aleshores, apareix Josep Anglada, que interpel·la l’electorat: “I tu, amb quins ulls vols mirar els teus fills el dia de demà?”

En el comunicat enviat per PxC, la formació assegura que el vídeo “pretén exposar la immediata elecció que té davant el poble occidental entre la nostra cultura oberta, moderna i del benestar enfront la de l’endarreriment, l’error i la repressió sobre les llibertats que suposa per a nosaltres la invasió islamista”. El partit es mostra esperançat que Ulls entre reixes tingui “el mateix èxit” que el de les eleccions municipals del mes de maig, De la comba al burca.

Neonazis a les files d’Anglada

La plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Baix Penedès ha fet públic que el número sis de la llista del Vendrell de PxC, Jordi Fuertes, va aparèixer en un documental emès per TV3 l’any 2008 sobre joves neonazis. No és el primer militant del partit d’Anglada que queda en evidència pel reportatge del 2008. La setmana passada, PxC va expulsar de les seves llistes a Sergio Serralvo, que havia estat cap de llista per Cornellà en els darrers comicis municipals. Entre altres motius, Serralvo va ser expulsat per les declaracions que va fer al documental de TV3, en què deia de Hitler que va ser “un personatge extraordinari”.

Fuertes i Serralvo no són ni de bon tros els únics neonazis reclutats pel partit que lidera Josep Anglada. De fet, tal i com ho mostra un article publicat al setmanari EL TRIANGLE la setmana passada, els nous dirigents de PxC al Baix Llobregat tenen un llarg historial delictiu vinculat a agressions en anteriors grups feixistes.


R.M.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: