ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
20-10-2011
Gaddafi ha mort quan intentava fugir de Sirte
-
El coronel libi hauria estat ferit a les dues cames i al cap en un atac d'un avió de l'OTAN al comboi amb el qual anava,tot i que encara hi ha detalls per confirmar
"Hem estat esperant aquest moment durant molt temps. Moammar al-Gaddafi ha mort". Amb aquestes paraules el primer ministre del Govern libi, Mahmud Jibril ha confirmat la mort del coronel. Les primeres informacions apunten que Gaddafi ha mort quan intentava fugir de Sirte i el seu comboi ha estat atacat per l'aviació de l'OTAN. Segons sembla l'atac ha produït en Gaddafi ferides a les dues cames i al cap, tot i que l'Aliança Atlàntica no ha confirmat ni ha desmentit aquesta acció. En canvi, un alt responsable militar del Consell Nacional de Transició (CNT) s'ha referit als fets per anunciar que "hi hagut un intents tiroteig contra el seu grup i ha mort". Segons aquesta versió, el cadàver de Gaddafi s'hauria traslladat a Misrata.

A la capital de Líbia, Trípoli, han començat les celebracions per la mort del dictador que ha els ha governat durant més de 40 anys. Des del passat mes d'agost no es coneixia gaire informació sobre l'estat de Gaddafi que va haver de fugir de la capital després de la revolta que va començar contra el seu règim ara fa vuit mesos. La mort de Gaddafi arriba quan gairebé s'estava acabant amb l'alliberament de tot el país, ja que només quedaven defensors del règim a Sirte, ciutat natal de Gaddafi.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: