ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
27-09-2011
Estrasburg rebutja el recurs del govern espanyol, condemnat per sancionar Otegi per unes declaracions
El Tribunal Europeu dels Drets Humans va condemnar al mes de març a l’Estat espanyol a pagar una indemnització de 20.000 euros a Arnaldo Otegi per haver vulnerat la seva llibertat d’expressió. El dirigent basc havia estat sentenciat pel Tribunal Suprem a un any de presó per “injúries al rei”, quan va referir-se al monarca com a “responsable dels torturadors”.

Al 2006, quan Otegi era parlamentari, va dir que el rei, com a cap suprem de l’exèrcit, “protegeix la tortura i imposa el seu règim monàrquic”, segons informa el diari Gara. Ho va fer en al·lusió a les tortures denunciades pels detinguts pel cas Egunkaria. Arran d’aquestes declaracions, la Fiscalia va querellar-se contra el dirigent abertzale. El Tribunal Superior de Justícia del País Basc va sentenciar a favor d’Otegi, però el Ministeri Fiscal va presentar un recurs al Tribunal Suprem que, aquesta vegada sí, va dictar la condemna d’un any de presó. El Tribunal Constitucional no va admetre a tràmit el recurs d’empara.

Otegi va demandar l’Estat espanyol al 2007 davant del Tribunal Europeu de Drets Humans pel que considerava un atemptat injustificat a la seva llibertat d’expressió, que al març del 2011 va donar la raó al líder abertzale. El govern ha recorregut la resolució del Tribunal d’Estrasburg, però la Gran Cambra ha desestimat el recurs.R.M.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: