ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
17-08-2011
Boi Ruiz demana un pacte entre PP i PSOE per al finançament de la sanitat
-
El conseller de Salut ha participat en el primer dia dels cursos de la Universitat Catalana d'Estiu
Aquest dimecres han arrencat els seminaris de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que com cada any acull Prada de Conflent, a la Catalunya Nord. Des de cooperació fins a energies alternatives, passant per la sanitat, el cinema o la llengua, les jornades abasten una àmplia varietat de temes. Entre els participants d'enguany, hi ha figures com les dels expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall, o les dels consellers Irene Rigau i Boi Ruiz.

Aquest últim ha intervingut aquest matí, amb una conferència sobre la sanitat pública i la crisi. Ruiz ha dit que cal introduir mesures alternatives de finançament per garantir la continuïtat del servei, i n'ha proposat diverses, com el copagament -que algunes veus crítiques anomenen repagament-, els tributs especials o la modificació d'impostos. En aquest sentit, ha demanat als dos grans partits de l'Estat que es posin d'acord per buscar vies de finançament alternatives. Ruiz també ha dit que “el pacte fiscal serà el gran cavall de batalla en les properes eleccions espanyoles”, però ha remarcat que amb això “no n'hi haurà prou”. “Haurem de tornar els diners i els interessos que hem demanat, serà imprescindible que arribin més ingressos”, ha advertit el conseller en declaracions recollides per Nació Digital.

Durant la UCE 2011, se celebraran els aniversaris dels poetes Joan Maragall i Josep Maria de Sagarra, així com l'any internacional de la química. La 43a edició de l'esdeveniment porta per títol Vida, poble i llengua, i seran aquests els eixos que guiaran les línies principals del debat. L'última hora de la UCE 2011 es pot seguir a través de Twitter, al hashtag #ucestiu.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: