ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
22-07-2011
Nova sortida de to del conseller Mena, ara cita Shakespeare al Parlament
-
El titular d'Empresa i Ocupació ha utilitzat l'expressió 'tu quoque Brutus' per respondre a Collboni. No és el primer cop que Mena respon així, ja va parlar en japonès sobre el tema de Yamaha, però tampoc quan parla en català l'acaba d'encertar ja que ha deixat afirmacions com: "Més de la meitat dels aturats no tindran mai feina"
Cada cop que parla el Govern tremola. El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha tornat a deixar per la posteritat una de les seves respostes parlamentàries. En aquesta ocasió ha citat la tragèdia Juli Cèsar de William Shakespeare per respondre al diputat del PSC Jaume Collboni. Textualment, Mena ha dit: "Tu quoque Brutus, diputat Collboni, m'acuses a mi d'haver parat la màquina quan vas provocar una parada del PIB industrial de Catalunya el 2009 d'un menys 13,6%. Tu quoque Brutus m'acuses a mi, quan només el 2009 vas parar la inversió industrial de Catalunya un 22,9%". Tot això amb un to teatral que ha deixat sorpresos als membres de la cambra catalana i al propi Collboni, qui demanava la dimissió de Mena perquè no té "un full de ruta clar" i pels "despropòsits continuats" del seu departament, mentre l'atur continua afectant cada cop més gent.

No és el primer cop que Mena respon d'una manera peculiar. També al Parlament català i en plena polèmica per l'ERO sobre Yamaha, el conseller Mena va dirigir-se a la cambra amb un discurs que intercalava el català i el japonès. En aquell moment, Mena volia tirar-li en cara al tripartit que no l'haguessin informat de les relacions amb la multinacional japonesa com a justificació quan no se'n sortia en la difícil situació de la fàbrica de Palau-solità i Plegamans. Aquelles paraules en japonès no van quedar més que en l'anècdota i en un signe de prepotència que no va ajudar gaire al seu Govern ni, per suposat, als treballadors de Yamaha.

La realitat, però, és que més enllà de les llengües o cites que pugui utilitzar el conseller Mena, tampoc quan parla en català se'n surt gaire bé. Només cal recordar les seves recents polèmiques declaracions en una entrevista a l'Ara, on va assegurar que segons els seus càlculs "més de la meitat dels aturats no tindran mai feina". I, no content amb això, va argumentar que aquestes persones "no tenen predisposició a treballar o no tenen competències per fer-ho". Només li va faltar dir que era perquè no sabien japonès o no havien estudiat a ESADE. Aquestes paraules també li van costar una petició de dimissió, en aquest cas del líder d'ICV, Joan Herrera.

Més aturats amb el conseller Mena
És veritat que aquestes sortides de to poden servir per entretenir al Parlament i als mitjans de comunicació, però la dura realitat és que des que Mena és conseller d'Empresa i Ocupació hi ha més aturats. Al desembre, amb el nou Govern Mas ja instaurat, hi havia 562.673 persones a l'atur a Catalunya, mentre que a finals de juny n'hi ha 576.394, segons les últimes xifres i tenint en compte el respir que li ha donat la creació de llocs de treball per l'estiu. Potser fos hora que Mena anés preocupant-se d'aquests aturats en comptes de seguir deixant anècdotes al Parlament.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: