ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
04-07-2011
ERC, IU-ICV i el BNG demanen informació a la ministra d’Exteriors sobre les gestions per alliberar el ‘Gernika’
Els diputats Joan Tardà (ERC), Gaspar Llamazares (IU), Núria Buenaventura (ICV) i Olaia Fernández Dávila (BNG) han enviat una carta a la ministra d’Afers Exteriors i Cooperació, Trinidad Jiménez. Li demanen que informi sobre quines accions ha engegat per en favor del Gernika, el vaixell espanyol que participa en la segona Flotilla de la Llibertat. En la carta, els diputats també demanen quines gestions està duent a terme el govern espanyol amb les autoritats israelianes per garantir la protecció dels activistes.

Recordem que l’embarcació, amb una quarantena d’activistes a bord, es troba retinguda pel govern grec al port de Kolimpary, a l’illa de Creta, des de divendres passat. Per als quatre representants al Congrés que signen la missiva, la decisió de Grècia és contrària als acords de Schengen i, a més, vulnera el dret internacional perquè impedeix l’enviament d’ajuda humanitària. Fernández Dávila i Llamazares ja han tingut contacte amb l’equip de la ministra Trinidad Jiménez, que s’ha compromès a informar-los.

Per una altra banda, la quarantena de participants espanyols a la flotilla no renuncien a arribar a Gaza. Han anunciat que es mantindran al vaixell fins que el govern grec aixequi l’ordre d’immobilització. A l’Estat espanyol, es multipliquen les mostres de suport a la flotilla.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: