ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
13-07-2011
El PP també ataca el català a Aragó
La nova presidenta d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi, ja ha anunciat que una de les seves primeres decisions serà modificar la llei de llengües, segons la qual el català és considerada llengua pròpia que s'ha de conservar i amb la què els ciutadans es poden dirigir a l'administració. La llei de llengües va ser aprovada al 2009, tot i que finalment no va contemplar el català com a llengua oficial si més no li atorgava una certa protecció que ara el PP suprimirà. Per aprovar aquesta modificació de la llei de llengües, Rudi comptarà amb el suport del Partit Aragonés (PAR).

Aquest atac al català al territori aragonès es suma a les mesures anunciades pels governs del PP a les Illes Balears i el País Valencià, que també empitjoraran la situació de la llengua catalana als seus territoris. En els casos de valencians i balears l'atac s'ha donat en l'ús del català a l'ensenyament a partir de l'impuls de models educatius que no permeten escollir el català com a llengua vehicular a l'escola.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: