ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
11-04-2011
Antoni Abad especula fer de la CECOT una alternativa a Foment
-
L'operació estaria beneïda per sectors de CiU, delerosos de controlar l'organització empresarial
La crisi econòmica ha tensat el clima intern en el si de la patronal, tant la catalana com l'espanyola. Després de dècades en què les cúpules de la CEOE i de Foment del Treball aglutinaven la gran majoria d'empresaris i la vida interna d'aquestes corporacions transcorria de forma plàcida, els darrers processos electorals per renovar les direccions de l'empresariat han estat mogudes. En el cas de Catalunya, des d'un temps ençà, un sector vinculat bàsicament a la Cecot malda per bastir un bloc de poder al marge del lideratge de Foment.

En cercles coneixedors dels moviments en el món de l'empresa, es considera que Antoni Abad, president de la terrassenca Cecot, acarona des de fa temps la possibilitat de convertir la corporació en una alternativa a Foment del Treball. Abad ja ha fet diversos desmarcaments respecte a la cúpula de Foment i ha estat assenyalat com un home de l'entorn convergent (ha estat candidat al Congrés per la coalició que lidera Artur Mas). Així, el rerefons polític d'una operació d'aquesta envergadura seria clara. Hi hauria sectors de CiU que veurien amb molts bons ulls aquesta estratègia. Hi ha qui creu que la Cecot podria fins i tot fer una pinça amb Pimec, les relacions de la qual amb Foment tampoc passen pel seu millor moment.

Una peça clau en l'entorn d'Abad és David Garrofé, secretari general de la patronal terrassenca i persona vinculada a la comunitat protestant. Garrofé és considerat un dels homes més brillants i preparats de la Cecot.

Amb la marxa de Joan Rosell a Madrid per fer-se amb la presidència de la CEOE, Joaquim Gay de Montellà ha estat elegit nou president de Foment. Com Rosell, Gay de Montellà defensa la independència absoluta de Foment i el concepte d'aquest com a "lobby" que ha de negociar amb els sindicats i el Govern, i mantenir-hi la millor relació possible, al marge de la significació ideològica d'aquest.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: