ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
16-03-2011
El Govern espanyol revisarà la seguretat de les seves centrals nuclears, amb especial atenció a Cofrents i Garoña
-
L'executiu ha demanat informes sobre els riscos en cas de terratrèmol o inundació. El ministre d'Indústria ha assegurat que es farà una exhaustiva revisió a Cofrents, que compta amb unes característiques similars a les de la planta de Fukushima. Sobre Garoña, Zapatero ha reconegut que és "raonable procedir al final de la seva activitat". A Catalunya, el Govern Mas ha mostrat la seva confiança en la seguretat de les centrals nuclears catalanes
El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat al Congrés dels Diputats que portarà a terme una revisió de seguretat a totes les centrals nuclears de l'Estat. "Volem reforçar la seguretat amb informes molt més exigents dels que fins ara s'havien desenvolupat", ha assegurat Zapatero. Alguns dels informes que ha encarregat el Govern espanyol valoraran els riscos existents en les centrals nuclears espanyoles davant un terratrèmol o una inundació. Així, l'Executiu central compleix amb les recomanacions de la Unió Europea (UE) que, arran de la catàstrofe nuclear al Japó, ha demanat a tots els seus membres que revisin les seves plantes nuclears. Zapatero ha expressat la seva solidaritat amb el poble japonès i ha manifestat que ajudar al Japó és ara la prioritat, tot i que s'ha mostrat disposat a obrir un debat sobre l'energia nuclear.

L'Executiu prestarà especial atenció als casos de les centrals nuclears de Cofrents i Garoña. Respecte al cas de la planta situada al País Valencià, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha explicat que es serà molt exhaustiu en la seva revisió ja que és una central amb característiques similars a la de Fukushima. Precisament quan s'estan produint accions perquè la vida d'aquesta central nuclear no s'allargui 10 anys més, tal com es podria aprovar. Sobre Garoña, que es troba a Burgos, el propi Zapatero ha reconegut que és "raonable procedir al final de la seva activitat", després de 42 anys de vida. En aquest sentit, el president espanyol ha afirmat que l'edat d'una central nuclear és "un factor rellevant".

El Govern Mas confia en la "seguretat" de les centrals catalanes
Mentrestant a Catalunya el portaveu del Govern, Frances Homs, ha estat l'únic que s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió i ho ha fet per mostrar la confiança de l'Executiu en la"seguretat" a les tres centrals nuclears, dues a Ascó i la de Vandellòs. "A Catalunya tenim tres centrals nuclears i sempre hem conviscut amb això", ha assegurat Homs, que ha afegit que "creiem en la seguretat". A més, el portaveu del Govern ha recordat els plans energètics del seu Executiu, que contemplen un sistema mixt en qual es comptaria amb l'opció nuclear.

E.T.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: