ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
15-02-2011
Els ecologistes alerten sobre el canvi d’actitud de CiU respecte el cementiri nuclear
-
La CANC es pregunta què es va pactar a la reunió Mas-Zapatero perquè després diversos dirigents de la coalició hagin obert la porta què el magatzem vagi a Ascó
F. R.
La Coordinadora anticementiri nuclear de Catalunya (CANC) denuncia que CiU “ha claudicat davant el Govern espanyol”, acceptant la possibilitat que el cementiri nuclear s’instal·li a Catalunya. El portaveu de l’entitat, Sergi Saladié, es refereix a la reunió celebrada el 7 de febrer passat entre el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el de la Generalitat, Artur Mas, per situar “el canvi d’actitud” convergent en relació a aquesta qüestió. Saladié recorda que CiU va votar al Parlament de Catalunya la moció en contra del Magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears d’alta intensitat i que també s’hi ha pronunciat en contra 150 ajuntaments, dotze consells comarcals i dues diputacions.

La sospita ecologista s’ha vist confirmada dos dies després de l’entrvista Zapatero-Mas, quan el secretari general de CiU i president del grup parlamentari de la coalició al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, es va despenjar amb unes declaracions reconeixent que la Generalitat podria canviar d’opinió sobre l’MTC. Dos dies després, el divendres 11 de febrer, va ser el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluis Recoder, qui, en una entrevista radiofònica, va assegurar que “si l’Estat [en relació al cementiri nuclear] ho decideix així, no hi ha més remei que acceptar-ho”. Com a darrera cirereta del pastís Saladie afegeix que CiU ha confirmat l’alcalde d’Ascó, Rafael Vidal, com a cap de llista de la coalició per a les pròximes eleccions. El seu partit li havia obert un expedient informatiu quan a l’Ajuntament va votar a favor que l’MTC s’instal·li en el seu municipi, expedient que, a més, encara no ha estat resolt.

Els ecologistes apel·len al compromís públic tant del vicepresident espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, com del ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, que el magatzem no s’instal·larà on no hi hagi acord del seu govern autonòmic, per tal que no sigui la Generalitat la que doni el primer pas per després donar les culpes a Madrid. Per la CANC, si l’MTC acaba arribant a Ascó és perquè el nou president de la Generalitat així ho haurà pactat amb Rodríguez Zapatero. En conseqüència, Saladie demana al Govern català “més coherència amb els seus compromisos”.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: