ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
07-12-2010
La policia britànica deté el fundador de Wikileaks, Julian Assange
-
La justícia del Regne Unit haurà de de decidir si l'extradita a Suècia per un presumpte crim sexual que ell nega. De moment, li han denegat la llibertat sota fiança. Un banc suís li congela els comptes perquè no resideix al país. Es multipliquen els servidors mirall del portal d'informació
La policia britànica ha detingut el fundador de Wikileaks, Julian Assange, després que s'hagi entregat a una comissaria. Assange havia de declarar aquest dimarts davant un magistrat de Westminster després que Suècia va emetre dilluns l'euroordre que el reclamava per un suposat delicte sexual que hauria comès l'agost de 2010 i que ell nega rotundament. Ara el Regne Unit haurà de decidir si extradita el fundador de Wikileaks, a qui la Fiscalia de Fotemberg, Suècia, volia processar per "crims sexuals", segons especifica la mateixa ordre publicada per l'Interpol. De moment restarà detingut fins el 14 de desembre, un cop li han denegat la llibertat sota fiança. Segons The Guardian, el cineasta Ken Loach s'ha personat al jutjat londinenc on Assange està detingut amb els diners per pagar el seu alliberament. 

L'advocat anglès d'Assange, Mark Stephens, ha assenyalat que es tracta d'un cas "força estrany" perquè l'acusació inicial contra el seu client va ser retirada el setembre per la Fiscalia d'Estocolm, on suposadament van tenir lloc els fets que se li imputen i ha estat represa ara pel Ministeri Públic de la ciutat sueca.

A banda d'això, el banc suís de correus, PostFinance, ha congelat els comptes d'Assange en aquest país, que sumen 31.000 euros, sota l'argument que el fundador de Wikileaks no hi resideix, un motiu poc convincent, ja que un gran nombre de titulars de comptes bancaris a Suïssa tampoc ho fan.

Després dels atacs que estan patint contínuament els servidors suecs de Wikileaks, com a resposta i forma de solidaritat internauta s'estan multiplicant els servidors mirall que s'ofereixen a allotjar i protegir les dades del portal. Ara com ara, ja són més de cinc-cents. D'aquests, n'hi ha dos de catalans: La Carboneria (servidor de la casa ocupada del carrer Comte d'Urgell de Barcelona) i el del partit polític Pirates de Catalunya.

T.D.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: