ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
10-12-2010
La ministra de Cultura espanyola volia aturar la Llei del cinema, segons Wikileaks
La ministra de Cultura del Govern espanyol, Ángeles González-Sinde, va confessar-li a l’ambaixador dels Estats Units a l’Estat espanyol, Alan Solomont, que esperava poder frenar la Llei del cinema català, segons ha filtrat Wikileaks. Així, Sinde va presentar a Solomont un esborrany de la llei catalana i la va qualificar d’“antinatural” i “desequilibrada”. En aquest sentit, Sinde va reconèixer que intentaria aturar aquesta llei que, quan es va produir la conversa filtrada, encara no havia estat votada pel Parlament de Catalunya.

Segons Wikileaks, la ministra de Cultura assegurava que “les majors i distribuïdores s’oposen” a la Llei del cinema i que era un error aprovar-la perquè només es tractava de “promocionar la llengua catalana”. Entre l’oposició de les empreses i la promoció de la llengua, Sinde preferia aturar la llei basant-se en què, a més, “fins i tot els catalans prefereixen veure les pel·lícules en castellà”.

E.T.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: