ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
17-12-2010
’Il Cavaliere’ compra temps
Hug Ponç de Bas
Amb un cop de talonari, Il Cavaliere ha salvat la pell aquesta vegada. Del més d’un centenar de vots de majoria parlamentària que tenia fa dos anys, ha passat a sobreviure amb tres vots fruit de la corrupció, guanyant així temps i desarmant el seu rival dins del centredreta italià, Gianfranco Fini. Gran corruptor com és, Berlusconi sap perfectament que no tot es pot comprar o està en venda, però amb el seu potencial econòmic és capaç de convèncer aquells subjectes en situació de debilitat o propensos a deixar-se convèncer a canvi de diners o de favors. Berlusconi ha tocat dins el partit de Fini aquells més filoberlusconians de sempre. Si a això hi afegim les pressions econòmiques i el xantatge, podrem entendre el canvi de vot d’alguns dels membres de Futur i Llibertat. En aquest cas, eren diputats elegits dins de les llistes del Poble de la Llibertat (PdL), però el que provoca més perplexitat i fins i tot irritació i indignació és el fet que el mercat de vots hagi arribat a les files dels diputats de l’oposició, triats pels electors per fer de contrapès al poder de Berlusconi i de les seves polítiques.

Antonio Di Pietro és segurament l’opositor més punyent de Berlusconi. Els seus discursos passionals al Parlament contra la corrupció imposada d’Il Cavaliere passaran a la història italiana, de la mateixa manera que la seva incapacitat per triar els seus col·laboradors. La diferència en aquest vot de censura, l’ha marcada el canvi de camisa de dos diputats d’Itàlia dels Valors (IdV). D’un d’ells, Massimo Calero, se sap del tot que l’han comprat per poder salvar les seves propietats hipotecades. El Partit Demòcrata (PD), principal partit de l’oposició, ha demostrat fermesa en la seva actitud: al carrer, mobilitzant centenars de milers de persones i, al Parlament, mostrant un grup sòlid i compacte enfront del primer ministre. Les desafeccions havien arribat abans. Calero, pròxim a l’exdirigent de l’esquerra italiana Walter Veltroni, que com a empresari del nord havia de ser la imatge de contraposició a Berlusconi, ja se n’havia anat al grup mixt i, ara, amb el seu vot és un dels qui han salvat el coll a Berlusconi.

* Aquesta informació la trobaràs complerta al setmanari EL TRIANGLE.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: