ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
28-10-2010
Les Corts Valencianes aproven una resolució en defensa dels símbols valencians per diferenciar-los de Catalunya
Les Corts Valencianes han aprovat amb els vots favorables del PP una proposició no de llei sobre "la defensa dels símbols i identitats valencians". només els populars hi han votat favorablement, mentre Compromís (Bloc-Iniciativa -Verds) i el grup de no-adscrits (Esquerra Unida) hi han votat en contra, mentre que l'abstenció ha estat la decisió presa pel PSPV. La proposta presentada pels populars defensa l'Estatut valencià de l'any 1982 i la reforma de 2006 amb les senyes d'identitat com a "elements que ens individualitzen i ens diferencien de Catalunya". El PP denuncia que durant la Diada es fessin "proclames independentistes que incorporen la Comunitat Valenciana als Països Catalans" així com "un intent d'absorció dels elements propis" per part del Govern català.

En aquest sentit, els populars insten la Generalitat Valenciana que demani al Govern català "la retirada del web del Departament de Cultura tots aquells elements que són patrimoni valencià, com ara les falles i l'illa de Tabarca", com també el mapa dels Països Catalans, una "entelèquia geopolítica" i una "fal·làcia", segons el portaveu adjunt del PP, David Serra, que a més ocupa la secretaria d'organització del PPCV i està implicat al cas Gürtel.

T.D.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: