ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
22-10-2010
Israel s'oposa a la construcció d'escoles de l'ONU en Gaza
El Govern israelià ha rebutjat una sol·licitud de Nacions Unides per construir noves escoles a la Franja de Gaza, el territori palestí controlat pel moviment de Resistència Islàmica (Hamás), segons ha informat aquest divendres el diari Jerusalem Post citant fonts del Ministeri de Defensa. L'Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA) va remetre un projecte al Ministeri de Defensa israelià per a la construcció de diversos centres educatius en el veïnat de Tel al Hawa, al sud de la Franja. El Ministeri de Defensa, però, va rebutjar la proposta al·legant que les escoles serien construïdes en terrenys cedits per Hamás i propers a una instal·lació militar del moviment de resistència palestí.

Tots els projectes de desenvolupament a la Franja de Gaza, després de la seva aprovació per part de l'Autoritat Palestina i de la comunitat internacional de donants, han de ser remesos al Ministeri de Defensa israelià i posteriorment acceptats o rebutjats pel Govern hebreu. Des de l'alleugeriment del bloqueig sobre la Franja anunciat el passat juliol, el Govern israelià ha aprovat 70 projectes de cooperació internacional, entre ells la renovació d'una planta per al tractament de residus i la construcció de 151 habitatges i vuit escoles. El portaveu de la UNRWA ha assenyalat que la negativa a la construcció de noves escoles en el sud de la Franja de Gaza farà que milers de nens palestins siguin educats per Hamás i no per Nacions Unides.

R. T.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: