ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
19-10-2010
'Rumb a Gaza' vol participar amb dos vaixells a la 'Flotilla de la Llibertat' del 2011
La plataforma Rumb a Gaza ha presentat aquest dimarts a Madrid la campanya amb la que pretén recaptar un milió d'euros per comprar un vaixell de càrrega i un ferri per a 200 persones per participar a la propera Flotilla de la llibertat, que comptarà amb entre 12 i 20 embarcacions de 12 nacionalitats i sortirà d'aigües internacionals el primer semestre del 2011. Els activistes Manuel Tapial i Laura Arau [ambdós a la imatge] han recordat l'atac de l'exèrcit d'Israel del juny del 2009 on van morir 10 activistes turcs i han demanat la col·laboració ciutadana, així com la protecció del govern espanyol perquè no s'hagin de tornar a lamentar incidents.

Tapial, però, ha deixat clar la seva decepció amb l'executiu de Zapatero: "El nostre Govern nno ens representa en política exterior, perquè les seves polítiques són còmplices amb Israel". "M'agradaria sentir-me orgullós del meu país perquè el Govern posa els drets humans per sobre del mercat. Ja va sent hora que un Govern lideri la lluita pels drets dels palestins", ha explicat l'activista madrileny i resident a Osona.

Arau i Tapial, que juntament amb el periodista valencià David Segarra van formar part de la primera Flotilla, han anunciat les intencions de la plataforma juntament amb músics com Ramón Prendes i Carmen Paris, actors com Alberto San Juan i Marisa Tejada, l'escriptora Teresa Aranguren i el senador d'EUiA Joan Josep Nuet, entre d'altres. La campanya per recaptar fons es portarà a terme en escoles i instituts, universitats, i hospitals i clíniques. També es faran xerrades informatives i es repartiran milers de guardioles solidàries, a banda d'organitzar concerts per recollir diners.

Rumb a Gaza pretén ajudar a "restaurar la legalitat internacional" contribuint a "l'obertura de les fronteres de Gaza a les persones, el comerç i les comunicacions". Portaran 200 tones d'ajuda humanitària relacionada amb l'educació, la sanitat i la construcció. També vol "enviar un missatge clar als habitants de Gaza que no estan sols" i conscienciar a la comunitat internacional sobre la situació dels palestins.

R. T.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: