ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
28-10-2010
'Rumb a Gaza' es presenta a Catalunya i inicia la recollida de material escolar per a nens palestins
La iniciativa Rumb a Gaza va presentar-se aquest dimecres a Catalunya en una roda de premsa que va comptar amb la presència dels activistes Laura Arau i David Segarra [ambdós a la imatge], ambdós participants en la tràgica primera Flotilla de la Llibertat, que va acabar amb la mort de 10 activistes turcs. Rumb a Gaza vol formar part de la nova edició de la Flotilla, que comptarà amb entre 12 i 20 vaixells i sortirà del Mediterrani el primer semestre de l'any vinent. La intenció és que la plataforma de l'Estat espanyol disposi de dos vaixells, un de càrrega i un ferri per a 200 persones.

Per assolir aquest objectiu, Rumb a Gaza pretén recaptar un milió d'euros i per aconseguir-ho realitzarà desenes d'actes i diverses campanyes en els propers mesos. Una de les que s'iniciarà properament és Un quadern, un llapis i un euro pels nens de Gaza, que vol recollir material escolar en escoles i instituts així com també fer arribar el missatge que “un nen nascut a Catalunya podria haver nascut a Gaza” a través d’una sèrie de materials didàctics preparats per a la ocasió.

Usama Khaldi, palestí nascut a Gaza que també va participar a l'acte, va explicar que ell no podia entrar al seu país ja que, després de sortir-ne per vacances, el Govern d’Israel no el va deixar tornar a entrar. “Perquè vull embarcar-me en els vaixells que aniran a Gaza? És senzill. Perquè vaig neixer allà. Tinc ganes de veure a la meva gent, a la meva família”, va afegir. Segarra, de la seva banda, va comentar que “l’atac a la Flotilla de la Llibertat va ser, també, l’atac a la llibertat d’expressió més gran que hi ha hagut en dècades”.

El proper acte organitzat per Catalunya Rumb a Gaza serà una festa solidària que es portarà a terme el proper dissabte 30 d’octubre a l’Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona a partir de les vuit del vespre. En l’acte es projectarà el documental Flotilla de la Libertad. Un ataque a la solidaridad que vindrà seguit d’un concert amb Titot i David Rossell, Nabil Mansour i La Guerrilla Zulú.

R. T.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: