ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
25-09-2010
Més de 400 manifestants contra l'abocador de Seròs recorren el centre de Lleida
Més de 400 veïns de Llardecans, Maials, Torrebesses, Aitona, Almatret i la Granja d'Escarp (Segrià) s'han manifestat aquest dissabte al centre de de Lleida en contra de la instal·lació d'un dipòsit de residus industrials al municipi veí de Seròs. La capçalera de la manifestació ha comptat amb la presència d'alguns alcaldes i regidors de tots els pobles veïns a Seròs que no volen que s'instal·li un dipòsit de residus industrials. L'ajuntament d'aquesta població del Segrià impulsa el projecte en uns terrenys que majoritàriament són propietat de veïns de Maials, tot i estar en terme municipal de Seròs. Els consistoris contraris a l'abocador temen efectes negatius del dipòsit de residus sobre la captació d'aigua de reg i de boca del sistema Garrigues-Sud.

Per això, aquest dissabte s'han manifestat pel centre de Lleida, tot i que amb un to festiu i pacífic, amb grallers i gegants inclosos. Volen que el Departament de Medi Ambient rebutgi totalment la proposta, ara que fa pocs dies va aturar-ne la tramitació del projecte per sol·licitar un canvi d'ubicació. Segons l'alcalde de Maials, Joan Sabaté, "si s'ha de fer un abocador al Segrià, ha de ser amb consens de tots i sempre que la comarca ho necessiti". Segons ell, de fet, aquesta zona no produeix els residus industrials que es portarien al centre.

Això és el què els alcaldes i regidors com el de Maials, Joan Sabaté, han traslladat en la reunió que han mantingut amb la delegació del Govern, en acabar la protesta, tot i que no els ha rebut tampoc el delegat de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo. La marxa, que ha recorregut l'Eix Comercial de Lleida, ha aplegat activistes contraris també a la candidatura d'Ascó pel magatzem nuclear o al projecte de la central tèrmica de mequinensa. La manifestació s'ha aturat a punts com els Serveis Territorials de Medi Ambient, on ha deixat un ram de flors, la plaça Sant Joan i la Paeria, on s'han fet diversos discursos, i ha acabat davant la delegació del Govern.

T.D.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: