ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
18-09-2010
Els tres cavallers
Hug Ponç de Bas
Silvio Berlusconi, Moammar al-Gaddafi i Vladímir Putin són un trio que castiga l’escena política internacional. Tenen diverses qüestions en comú: són amics, la democràcia els provoca al·lèrgia i tenen la pretensió de perpetuar-se fins a la fi dels seus dies. Els dos europeus, en un altre moment històric, és molt probable que haguessin esdevingut dictadors sanguinaris. Gaddafi practica la tirania des de fa 41 anys, i les circumstàncies polítiques africanes i internacionals sembla que li permetran continuar fins a la fi dels seus dies.

Que l’Estat italià intenti refer les relacions amb Líbia és una bona iniciativa, sobretot tenint en consideració que és l’expotència colonial i els seus crims de guerra foren importants en nom d’un imperi que només existí en el cap de Mussolini i dels Savoia. El que no és tan clar és que, per reconstruir relacions amb Líbia, sigui necessari que Itàlia aparegui amb una actitud condescendent amb un dictador ric i capriciós.

A l’agost passat, Gaddafi va visitar Itàlia; hi va arribar amb tres avions i en un dels aparells hi viatjaven 27 cavalls berbers per realitzar un espectacle. Coneguda és l’estimació de Gaddafi per les dones –tota la seva guàrdia personal ho són–, predilecció que el va portar a fer seleccionar 534 hostesses que, amb pagament, haurien d’escoltar les seves conferències polítiques pensades només per a elles. El coronel libi les va informar dels beneficis de la societat islàmica vers les dones, però no deixa de ser curiós que sigui el model berlusconià de dona el que ha triat Gaddafi per farcir l’auditori en les seves conferències a porta tancada i amb la prohibició d’explicar allò que s’hi deia. Que no venia a fer proselitisme?

Gaddafi és un aliat de Berlusconi. Per tant, per a Il Cavaliere és estratègic deixar-li el camí franc per a totes les extravagàncies que el mandatari libi volgués fer quan va arribar a territori italià. I més si amb els seus petrodòlars vol comprar participacions dins de tot el sistema financer italià. Quan olora els bitllets verds, el Cavaller d’Arcore se n’oblida de les «arrels» cristianes d’Occident, a les quals sempre al·ludeix quan li interessa.

*Aquesta informació la trobaràs sencera al setmanari EL TRIANGLE.

Amb el suport de: