ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
15-07-2010
El vaixell libi amb ajuda humanitària per Gaza arriba a Egipte
El vaixell libi El Amal amb ajuda humanitària pels palestins de Gaza ja ha arribat al port egipci d'El Arish. El comboi s'ha desviat aquest dimecres de la seva ruta prevista, que comptava arribar fins a Gaza i trencar així amb el bloqueig a la franja. Amb tot, els responsables de l'embarcació han decidit evitar un conflicte amb l'exèrcit d'Israel, que havia avisat que no permetria l'entrada del vaixell carregat amb ajuda humanitària de la Fundació Gadafi, dirigida pel fill del líder libi, Saif el Islam Gadafi.

De les 2.000 tones d'ajuda humanitària que porta el vaixell,  els medicaments, entraran al territori palestí a través de la frontera de Rafah, mentre que els aliments es distribuiran a través de la frontera d'Awja, segons ha confirmat el capità del port on ha arribat el vaixell, Abdel Maqsoud. És la primera vegada des que Hamàs governa Gaza que El Cairo permet a un vaixell amb ajuda humanitària per la franja que navegui per les aigües territorials i atraqui a un port. El ministre d'Afers Exteriors egipci, Ahmed El Reit, va dir que Egipte havia acceptat que l'embarcació atraqués perquè havia sofert un problema tècnic a alta mar.

T.D.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: